Vuoden kummisuhde 2018

24.9.2018

 Kulttuurikummit on julkistanut Bisnes ja kulttuuri -seminaarissa jo kahdesti Vuoden kummisuhde-kunniamaininnan. Tänä vuonna valinta kohdistui Valokuvakeskus Nykyaikaan. 

Nykyaika sai alkunsa 1982 perustetusta Galleria Nykyajasta. Valokuvakeskus on toiminut Kauppakadun yläpäässä vuodesta 2015. Sitä ennen TR1:ssä ja Kehräsaaressa. Nykyajalla on galleria katutasossa ja alakerrassa sekä käsikirjasto yleisön käytössä.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu myös joka kolmas vuosi järjestettävä kansainvälisestikin merkittävä Backlight-tapahtuma. 

Toimintaa ylläpitää voittoa tavoittelematon, aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää ja tehdä tunnetuksi valokuvataidetta sekä lisätä vuorovaikutusta. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on valokuvaaja Terhi Asumaniemi.

Kummisuhde on sujunut erittäin myönteisesti ja aktiivisesti. Yhdessä sovittuja päätöksiä on viety reippaasti käytäntöön ja uusien tilanteiden esiintyessä tarkasteluun on otettu ajankohtaisia asioita.

Valokuvakeskus Nykyajan kummisuhde alkoi sparrauksella joulukuussa 2014 ja kummisuhde maaliskuussa 2015. Suhde jatkuu edelleen. Yhteisöllä oli kaksi kummia, Jaana Kaartinen ja Timo Soini.